Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én tele vagyok. Mindegy mit, csak húst ne. Vajon a gomba jó választás?
Tudtad, hogy a gomba
Hozzávalók: 2 db közepes batáta, 1 fej vöröshagyma, 30 dkg barna csiperke, csirkemell (1/4 csirkemell), só, bors, kakukkfű, sajt a tetejére, vagy bacon szalonna
Hozzávalók: 6-7 nagyobb barna csiperke, só, bors, kakukkfű, bacon szalonna, 1 csomag mozzarella sajt (én laktóz mentest használtam), fél doboz kókusztejszín, vagy mandula tejszín (tejföl is jó), 1 kis vöröshagyma, csirkemell (1/4 csirkemell)
Minden piacon többször elhangzik a kérdés: Mit lehet ebből a gombából készíteni? Lehet ebből levest, pörköltet ...... főzni.
Az emberek többsége a fehér csiperke gombát ismeri csak. Bánjunk a gombával bátran. Ugyanúgy mint a húsokból a gombáknál is lehet ugyanazt az ételt elkészíteni más, más gombából is. Van amelyik több, van amelyik kevesebb fűszerezést igényel.
Kell-e a gombákat pucolni? A bio gombát biztos nem. A boltban vásárolt konvencionális fehér csiperkét érdemes.
Kell-e a gombákat mosni? Ha tudjuk honnan származik a gomba és hogy termesztették, bízunk a termelőben, akkor elég csak ecsettel megtisztítani. Ha mossuk csak folyóvízben, hogy ne szívja meg magát.
A gombák a többi élelmiszerrel ellentétben rengeteg olyan ritka vegyületet tartalmaznak, amiket más élelmiszerekben nem vagy nagyon kis mennyiségben találunk meg.
Láttad már a gombás recept kihívásunkat?
Biztatás képen én is készültem egy recepttel. Mostanában igyekszem minél egészségesebben főzni. Fogadjátok szeretettel reform laskagomba fasírtomat.
Lehet egy egyszerű reggeli, vagy vacsora, de körettel főételként is megállja a helyét.
Gomba egy kicsit másképp. Gondoltál már arra, hogy lereszelve, apróra vágva mennyi mindent lehet gombából készíteni. Gomba tócsni, fasírt, pástétom, használhatod darált hús helyet makarónihoz ..........
A pástétom receptjét megtalálod (laskagombából és barna csiperkéből is finom, egy kicsi fokhagymával és bazsalikommal): ITT
Most nézzük a gomba tócsni receptjét! Készítheted köretként, vagy önálló ételként is. Én sült halhoz tálaltam Erdélyben tanult fokhagymás, paprikás öntettel.