Gomba paprikás elkészítésének mikéntjei között csak fantáziánk szoríthat határok közé.
Ha most szombaton ellátogatsz Budapesten a Csörsz utcai Biopiacra (a MOM Művelődési Ház udvarán) laskagombát, sárga lakát, barna csiperkét és déli tőkegombát egyaránt tehetsz a hétvégi gombapörköltbe. :-)
Ebben a videóban megmutatom nektek hogyan készítem, ha nagyszámú vendégseregre készülök.
Jó íze, kedvező élettani hatása miatt az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek csak ajánlani tudják ezt a gombát.
A gyapjas tintagomba igen változatosan elkészíthető, előszeretettel készítenek belőle töltött vagy rántott gombát, de egyszerű gombapörköltnek is kiváló.
A héten hatalmas barna csiperke gombák teremtek a gombafarmon. Szinte szóltak hozzám:
Kérlek főz valami finomat!
Tudtad: A portobello gomba alapvetően a hagyományos barna csiperkegomba nagy méretű változata.Hozzávalók:
Fókuszban az immunerősítés. "Boldog has=Boldog agy"
Kicsi Vú, az 5 elem konyha magyarországi nagykövete nemcsak nagy gombaimádó, de azt is tudja, hogy a hagyományos kínai orvoslás melyik gombának milyen hatást tulajdonít. Tőle származik ez a recept, aminek hatásait is megtaláljátok lentebb.
Kicsi Vú ezt az értékes tudást online tanfolyamokon és előadásokon igyekszik átadni az érdeklődőknek, hogy minél több magyar ember megismerje az ősi Kína egészségmegőrző módszereit és az 5 elem konyha energetikai szemléletét.
Legújabb online tanfolyama hétfőn indul Fókuszban az immunerősítés címmel, amire március 27. péntekig még jelentkezhetsz.
Zöldfűszeres laskagomba - recept