2 in 1 Gombával töltött batáta és töltött gomba

2020. December 22. 14:02

 

Gombával töltött batáta csirkemellel.


Hozzávalók: 2 db közepes batáta, 1 fej vöröshagyma, 30 dkg barna csiperke, csirkemell (1/4 csirkemell), só, bors, kakukkfű,  sajt a tetejére, vagy bacon szalonna

Elkészítése:

A batátákat megmosom, kettévágom, sózom, borsozom, olívaolajjal meglocsolom majd 220 c sütőben 35 percig sütöm. Közepes batátával könnyebb bánni. Ügyeljünk arra, hogy két egyenlő részre vágjam, mert csak úgy sül meg egyszerre.

A megtisztított hagymát felaprítom. A gombát felszeletelem. Egy serpenyőben kevés zsiradékon megpirítom a hagymát, majd ráöntöm a gombát. Sűrű kevergetem, addig párolom míg el nem fövi a levét. A vékony csíkokra vágott csirkemellet a gombához adom. Sózom, borsozom, megszórom kakukkfűvel. Kb 5 percig pirítom.

Közben a sütőből kivett batáta közepét megnyomkodom egy kanállal, hogy helyet csináljak a tölteléknek. Rápúpozom a tölteléket.

A tetejére sajtot, vagy bacon szalonnát teszek. 220 c-os sütőben 5 percig sütöm.

Tálaláshoz megszórhatom friss petrezselyem levéllel.

Töltött gombafejek gazdagon.


Hozzávalók: 6-7 nagyobb barna csiperke, só, bors, kakukkfű, bacon szalonna, 1 csomag mozzarella sajt (én laktóz mentest használtam), fél doboz kókusztejszín, vagy mandula tejszín (tejföl is jó), 1 kis vöröshagyma, csirkemell (1/4 csirkemell)

Elkészítése:

A gombfejeket megtisztítom. A tönkjét eltávolítom. Sózom, borsozom, megszórom kakukkfűvel. A hagymát és a csirkemellet felaprítom. Kevés zsiradékon megpirítom a hagymát, hozzáteszem a csirkemellet, sózom, borsozom. Kb. 5 perc után felöntöm egy fél doboz kókusztejszínnel és beleszórom a felkockázott mozzarella sajtot. Összeforgatom és leveszem a tűzről. A gombafejeket kibélelem bacon szalonnával, nem baj, ha a gomba oldalára is rá lóg. A tölteléket szétosztom a gombafejeken, az esetlegesen serpenyőben maradt kókusztejszínt is rákanalazom és előmelegített sütőben 200 c fokon kb. 30 percig sütöm. A gomba sok levet ereszt, tálaláshoz át kell tenni tiszta tálra.