Blog témakörök

Blog


A gyógygombák – mindenek előtt a Ganoderma lucidum (Reishi), a Lentinula edodes (Shiitake), Inonotus obliquus (Chaga) – esetében a gombatest és a gomba micéliuma is tartalmazza a β-1,3 – β-1,6 típusú β-glükánt.

Ezek az anyagok a bélfalon átjutva kölcsönhatásba lépnek az immunrendszer sejtes alkotóival, aktiválják a makrofágokat, és ezáltal serkentik az immunrendszer működését.


Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

Hozzávalók: lapos gombafejek, olíva olaj, só, bors, tojás (ízlés szerint bacon szalonna, virsli) Laposabb gombafejeket, vagy nagyobb szeletelh

Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

A gombák ugyanis a levegőből is képesek táp- vagy éppen toxikus anyagokat felvenni!


Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

Gazdaságunkban most a gyapjas tintagombáé a fő szerep. 🙂

E faj kitűnő, sokoldalúan felhasználható étkezési gomba. Ezt sokan nem tudják róla ...


Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

Az első találkozásom a ganodermás kávéval gyötrelem volt. Adalékanyaggal felturbózott édes lötty nekem, aki a presszó kávé szerelmese. Csak azért igyak ilyet, mert állítólag egészséges. Mitől lenne egészséges? 🙁


Hozzászólás 0 hozzászólásTovább