Blogunk


Kávézás közben megállunk egy kicsit. Átadjuk magunkat az íz és az illat élvezetének. A meleg nedűt kortyolgatva felmelegszik a lelkünk is. :-)

Ha már kávé akkor legyen még egészségesebb. Mit szólnál egy Bio Ganodermás Arabica kávéhoz?

A koffein felpörget, a ganoderma gomba szerves germánium tartalma növeli a véroxigén szintet, ezért jobban tudsz majd koncentrálni, ráadásul stimulálja a stressz hormonokat is, amik meg szépen vissza fogják húzni éles kis karmaikat.


Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

Fókuszban az immunerősítés.  "Boldog has=Boldog agy"

Kicsi Vú, az 5 elem konyha magyarországi nagykövete nemcsak nagy gombaimádó, de azt is tudja, hogy a hagyományos kínai orvoslás melyik gombának milyen hatást tulajdonít. Tőle származik ez a recept, aminek hatásait is megtaláljátok lentebb.

Kicsi Vú ezt az értékes tudást online tanfolyamokon és előadásokon igyekszik átadni az érdeklődőknek, hogy minél több magyar ember megismerje az ősi Kína egészségmegőrző módszereit és az 5 elem konyha energetikai szemléletét.

Legújabb online tanfolyama hétfőn indul Fókuszban az immunerősítés címmel, amire március 27. péntekig még jelentkezhetsz.

Zöldfűszeres laskagomba - recept


Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

Sokat gondolkodtam mit is érdemes ilyenkor írni.  Kiemelve a gomba fogyasztás előnyeit, rendszerbe szedtem a Gombavarázs blogban megjelent eddigi írásokat. Remélem mindenki talál számára értékes információt. Fogadjátok szeretettel.

Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

Gomba fogyasztásával ugyanannyi D-vitaminhoz juthatunk, mintha D-vitamint szednénk, a Bostoni Orvosi Egyetem felfedezése szerint.

A napi D-vitamin szükségletet már 10 dkg gomba (kb. 3 db csiperke) elfogyasztásával is fedezni tudjuk, egy egyszerű módszerrel ugyanis az ötszörösére lehet növelni a gombában lévő D-vitamin mennyiséget.


Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

Biogomba kisokos: Barna csiperkegomba

2020. Február 28. 20:03

A gombák közül a csiperkegombát termesztik és fogyasztják a legtöbben a világon. A fehér és barna kalapú gombafajta számos jótékony hatással rendelkezik, és különösen ajánlott a vegetáriánus étkezés kedvelőinek.

Barna csiperkegomba

A barna csiperkegomba a fehér rokona. Termesztés-technológiája nem olyan intenzív, mint a fehér rokonánál alkalmazott, termesztése ezért hosszabb ideig tart. Ennek is köszönhető, hogy egyedülállóan gazdag ízek, illatok és aromák, dúsulnak benne. Ínyenceknek való igazi különlegesség. Legfinomabb grillezve, de vastag szeleteit, nyílott kalapját serpenyőben is süthetjük. Ízei, aromái jól érvényesülnek a vajjal, sajtokkal együtt, igazi csemege. Fehér rokonához hasonlóan ne hámozzuk meg, csak folyó víz alatt öblítsük le.


Hozzászólás 0 hozzászólásTovább