Jó íze, kedvező élettani hatása miatt az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek csak ajánlani tudják ezt a gombát.
A gyapjas tintagomba igen változatosan elkészíthető, előszeretettel készítenek belőle töltött vagy rántott gombát, de egyszerű gombapörköltnek is kiváló.
Fiatalon ehető gomba. Addig fogyasztható, amíg lemezei fehérek. Főzés során jellegzetes illata van, íze azonban kellemes, a fiatal példányok első osztályú csemegegombák. A népi gyógyászatból ismert viszont a gomba vércukorszint-csökkentő hatása.
Gyapjas tintagomba a Fülöpjakabi gombafarmon:
A héten hatalmas barna csiperke gombák teremtek a gombafarmon. Szinte szóltak hozzám:
Kérlek főz valami finomat!
Tudtad: A portobello gomba alapvetően a hagyományos barna csiperkegomba nagy méretű változata.A Theobroma cacao (kakaófa) gyümölcse és a termésének magjai a kakaóbabok, melyek nélkül nem létezhetne csokoládé.
A Dél-Amerikában őshonos kakaóbabot először a maják, később az őket leigázó aztékok használták vallási szertartásaikhoz, feltehetően ezért lett később a kakaófa növénytani latin neve Theobroma cacao (a görög eredetű név jelentése: „istenek eledele”).
Hozzávalók: