Az első találkozásom a ganodermás kávéval gyötrelem volt. Adalékanyaggal felturbózott édes lötty nekem, aki a presszó kávé szerelmese. Csak azért igyak ilyet, mert állítólag egészséges. Mitől lenne egészséges?
Jött az első áttörés. A ganoderma gomba már nem volt idegen. Bio gazdaságunkban 10 éve termesztjük. Immunrendszer, idegrendszer támogató hatását magamon is tapasztaltam. Egyenlőre a főzött kávé maradt, de egy mokkáskanál ganoderma gomba őrleményt minden reggel a kávémba került.
Miért a kávéba? Egyszerű: a ganoderma gomba kesernyés íze a kávéban nem észrevehető. A jó minőségű mikró őrlemény pedig kellően elkeveredik, csak az utolsó kortynál kell ügyelni, hogy ne maradjon a csésze alján. A ganoderma gomba hatóanyagait nem károsítja a forró folyadék, sőt segíti a hatóanyagai hasznosulását.
A gomba pipa.
Na, de a kávéból nem engedek. Erre jött a gondolat, hogy mi is csináljunk ganodermás kávét. Na ne! Az gáz, ha a saját termékemet nem fogyasztom. Most mi legyen. Egy kedves partnerünk meg mentett. Előállt egy fagyasztva szárított bio oldódó Arabica kávéval. Hihetetlen, de az íz megmaradt.
Az eredmény:
1. Bio minősítésű kávé megbízható forrásból származik, ellenőrzött, szervmaradvány mentes.
2. A fagyasztva szárított eljárással készített oldódó kávé jobban megőrzi a kávé aromáját, színét viszont a savanykás ízért és a gyomorégésért felelős csersav tartalmat a megfelelő mértékben kivonták belőle.
3. A ganoderma gombát is tartalmazó kávé kevésbé savas.
4. A ganoderma gomba semlegesíti a kávé negatív hatásait, nem dobogósítja meg a szívet.
5. A ganoderma gomba természetes összetevője a szerves germánium, mely növeli a véroxigén szintet, így a gombát tartalmazó kávé hosszabb távon érezteti hatását.