Gomba fogyasztásával ugyanannyi D-vitaminhoz juthatunk, mintha D-vitamint szednénk, a Bostoni Orvosi Egyetem felfedezése szerint.
A napi D-vitamin szükségletet már 10 dkg gomba (kb. 3 db csiperke) elfogyasztásával is fedezni tudjuk, egy egyszerű módszerrel ugyanis az ötszörösére lehet növelni a gombában lévő D-vitamin mennyiséget.
Barna csiperkegomba
A barna csiperkegomba a fehér rokona. Termesztés-technológiája nem olyan intenzív, mint a fehér rokonánál alkalmazott, termesztése ezért hosszabb ideig tart. Ennek is köszönhető, hogy egyedülállóan gazdag ízek, illatok és aromák, dúsulnak benne. Ínyenceknek való igazi különlegesség. Legfinomabb grillezve, de vastag szeleteit, nyílott kalapját serpenyőben is süthetjük. Ízei, aromái jól érvényesülnek a vajjal, sajtokkal együtt, igazi csemege. Fehér rokonához hasonlóan ne hámozzuk meg, csak folyó víz alatt öblítsük le.
Tudtad? A gomba : gluténmentes, laktózmentes, élelmi rostban gazdag, természetes D-vitamin forrás, szénhidrát tartalma alacsony.
A barna csiperke víztartalma kb 94 %. Egy 20 g-os szárított barna csiperke csomag kb. 33-35 dkg friss gombának felel meg. A szárított gombát kb. félórára be kell áztatni használat előtt.
A Dr Ganolife Bio Szaloncukor nem más, mint egy falatnyi csokiba zárt egészség!
Egyesíti a csokoládékkal szembeni elvárásokat és az egészséges, tudatos táplálkozás igényeit, vagyis egészséges és finom.