Blog témakörök

Blog

Kurkuma szent fűszer

2021. Május 11. 15:03

MI AZ A KURKUMA?

Ezt az aranyszínű, általában őrölt formában kapható ételízesítőt sajnos keveset használjuk, pedig, mint alább látható nemcsak finom, hanem rendkívül egészséges is. Dél-Ázsiából származik, ahol indiai sáfrány néven is ismerik. A növény gyömbérre emlékeztető, sárga festékanyagot tartalmazó gyöktörzsét és gumóját használják fel fűszernek, először megfőzik, majd megszárítják, végül porrá őrlik. Leginkább önmagában vagy a curry fűszerkeverék összetevőjeként forgalmazzák. Néhány, különlegességeket is árusító piacon azonban megtalálható nyers, frissen szedett formában is.


Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

Ismerd meg a gyógygombáinkból és a népi gyógyászatból jól ismert növényekből álló három új különleges egészségtámogató teakeverékünket.


Cukorbetegeknek - Immunrendszerünknek - Gyermekeknek


Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

1. A Gyapjas Tintagombát (Coprinus comatus) igen érdekes neveken is emlegetik, mint bozontos sörény, csirkecomb gomba vagy ügyvéd paróka, általában tavasszal és ősszel nő a gyepeken.

2. A Gyapjas Tintagomba termőtest kémiai összetétele függ az eredettől, a környezeti állapottól. A gombák gazdagok különféle biológiailag aktív anyagokban, ezen vegyületek egy része csak termesztett gombákban, míg mások csak vadakban található meg.

3. Ennek a fajnak az az egyedülálló tulajdonsága, hogy csak akkor ehető, amikor fiatal.


Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

Minden piacon többször elhangzik a kérdés: Mit lehet ebből a gombából készíteni? Lehet ebből levest, pörköltet ...... főzni.

 

Az emberek többsége a fehér csiperke gombát ismeri csak. Bánjunk a gombával bátran. Ugyanúgy mint a húsokból a gombáknál is lehet ugyanazt az ételt elkészíteni más, más gombából is. Van amelyik több, van amelyik kevesebb fűszerezést igényel.

Kell-e a gombákat pucolni? A bio gombát biztos nem. A boltban vásárolt konvencionális fehér csiperkét érdemes.

Kell-e a gombákat mosni? Ha tudjuk honnan származik a gomba és hogy termesztették, bízunk a termelőben, akkor elég csak ecsettel megtisztítani. Ha mossuk csak folyóvízben, hogy ne szívja meg magát.

 

A gombák a többi élelmiszerrel ellentétben rengeteg olyan ritka vegyületet tartalmaznak, amiket más élelmiszerekben nem vagy nagyon kis mennyiségben találunk meg.


Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

Ganodermás csokoládés kényeztetés ünnepi pillanatokra. 4 ízben:

  • Gluténmentes
  • GMO mentes
  • Laktózmentes
  • Paelo diéta barát (kókuszcukorral)
  • Bio belga csoki mázas falatok.

Hozzászólás 0 hozzászólásTovább
Lapozás:
12345678