Blog témakörök

Blog

Kurkuma szent fűszer

2021. Május 11. 15:03

MI AZ A KURKUMA?

Ezt az aranyszínű, általában őrölt formában kapható ételízesítőt sajnos keveset használjuk, pedig, mint alább látható nemcsak finom, hanem rendkívül egészséges is. Dél-Ázsiából származik, ahol indiai sáfrány néven is ismerik. A növény gyömbérre emlékeztető, sárga festékanyagot tartalmazó gyöktörzsét és gumóját használják fel fűszernek, először megfőzik, majd megszárítják, végül porrá őrlik. Leginkább önmagában vagy a curry fűszerkeverék összetevőjeként forgalmazzák. Néhány, különlegességeket is árusító piacon azonban megtalálható nyers, frissen szedett formában is.


Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

Ismerd meg a gyógygombáinkból és a népi gyógyászatból jól ismert növényekből álló három új különleges egészségtámogató teakeverékünket.


Cukorbetegeknek - Immunrendszerünknek - Gyermekeknek


Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

Bőrápolás a hideg időkben is!

2021. Február 12. 20:50

A tél kihívást jelent bőrünknek, jelentősen csökkenti bőrünk ellenálló képességét. 

A fűtött szoba és a kinti hideg hatására bőrünk gyakran vörös, viszkető, száraz, így 
komfortérzete kellemetlenné válik.

A különféle bőrproblémákban szenvedőknél a fenti tünetek fokozottan jelentkeznek. 
Az ekcéma, a pikkelysömör és a rosacea, az állandósult bőrpír, a bőrgyulladás három gyakori formája, amely gyermekeket és felnőtteket egyaránt érinthet.
 

Amennyiben időben gondoskodunk bőrünk speciális igényeiről, megfelelő táplálásáról és védelméről, az idő előtti bőröregedéssel sem kell számolnunk.

Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

Ganodermás csokoládés kényeztetés ünnepi pillanatokra. 4 ízben:

  • Gluténmentes
  • GMO mentes
  • Laktózmentes
  • Paelo diéta barát (kókuszcukorral)
  • Bio belga csoki mázas falatok.

Hozzászólás 0 hozzászólásTovább

Először egy kis csokoládé történelem:

A Theobroma cacao (kakaófa) gyümölcse és a termésének magjai a kakaóbabok, melyek nélkül nem létezhetne csokoládé.

A Dél-Amerikában őshonos kakaóbabot először a maják, később az őket leigázó aztékok használták vallási szertartásaikhoz, feltehetően ezért lett később a kakaófa növénytani latin neve Theobroma cacao (a görög eredetű név jelentése: „istenek eledele”).


Hozzászólás 0 hozzászólásTovább
Lapozás:
123456