Gombák szerepe szervezetünk méregtelenítésében

2022. Június 21. 12:21
Ha testünk méregtelenítésekor a gombákat hívjuk segítségül különösen fontos, hogy 🌱bio forrásból származzon. A gombák a természet nagy lebontói, emiatt növekedésük során termőközegükből mind a jó mind, a rossz dolgokat termőtestükbe zárják. Ezért nem mindegy milyen termesztésű gombát választunk.

Szervezetünk nagy méregtelenítője a májunk. Itt jön egy pici csavar.🧐 A népi gyógyászatból ismert gyógygombák nem közvetlenül szervezetünkben felhalmozódott legkülönfélébb méreganyagokra hatnak, hanem támogatják szerveinket az egészséges és hatékony feladatvégzésben. A máj esetében a gombákban található béta-glükán igazoltan segíti a méregtelenítő munkát és regenerálódást.

👉A Ganoderma lucidum kivonatát széles körben alkalmazták a tradicionális gyógyítók. Májvédő hatását a magas triterpén tartalmának köszönheti. Fokozza a májban a különböző toxikus anyagok metabolizációját, így támogatja és javítja a máj egészségét. A zsírmáj és a májcirrózis is csökken a fogyasztásával.

👉Számtalan kutatásban igazolódott a shiitake és a gyapjas tintagomba májvédő hatása. A különböző toxikus anyagok okozta májkárosodást laborvizsgálatokkal igazolhatóan csökkentették, mind a SGOT, a SGPT, mind a GGT is gyorsan rendeződött. A gyapjas tintagomba kivonatában lévő poliszacharidok segítenek kivédeni az alkohol okozta májkárosodást, illetve már kialakult károsodás esetén segíti a májsejtek regenerációját.

Mind a szövettani, mind az immunhisztokémiai vizsgálatok igazolták a májvédő és antioxidáns hatásukat.

Tetszett a téma? Akkor ajánljuk figyelmedbe Dr. Csomai Zita nemrégiben megjelent új könyvét a Gyógygomba kézikönyvet melyet forrásként használtunk cikkünk megírásakor. Elérhető webáruházunkban is az alábbi linkre kattintva: