A bőr védőpajzsa a bőrgát

2019. Augusztus 13. 20:53

A bőrgát, másként nevezve bőrbarrier gyakorlatilag olyan, mint egy pajzs a bőrünk felszínén. Ez a bőr legkülső rétege (kozmetikai nyelven a stratum corneum), az a réteg, amelyet a bőrápolás során nap, mint nap megérintünk. Elhalt bőrsejtekből (korneocitákból), valamint egy nagyon különleges és speciális „ragasztóból” áll, melyek különféle lipidek (olajos anyagok) jól szervezett hálója. És ami normál esetben remekül összetartó réteg.

 

Ne hagyja, hogy az „elhalt” kifejezés megtévessze, a bőr hidrolipid védőrétege nagyon is jól működő egységet alkot a bőrünkben!

 

Ez a csodálatos biológiai mátrix megakadályozza az irritáló anyagok és számos káros anyag bejutását a bőrbe (és a véráramba), illetve megakadályozza a fertőzéseket. A robusztus, erős bőrgát a bőr megfelelő hidratáltsági szintjét is fenntartja azáltal, hogy megakadályozza, hogy túl sok víz párologjon el a bőr felszínéről. Ezáltal fiatalosan, vitálisan tartja a bőrt, ami elengedhetetlen a bőr idő előtti öregedésének elkerülése érdekében.

 

A különböző bőrproblémák hátterében is gyakran a nem megfelelően működő bőrgát áll. 

Mi utalhat a bőrbarrier működési zavarára?

-           Száraz, feszes, kényelmetlen érzetű bőr

-           Arctisztítás után a bőr száraz, viszket, szinte csíp

-           Gyors, idő előtti bőröregedés

-           Bőrgyulladás, rozácea

-           Lassan gyógyuló bőrsérülések

-           Száraz, akár hámló, ugyanakkor zsíros bőr 

Amennyiben a fent leírt bőrproblémák bármelyikét tapasztalja bőrén, bátran keresse fel BIOLA kozmetikusainkat, akik a megfelelő kozmetikai kezelésben és tanácsadásban részesítik Önt. 

Biztos lehet abban, hogy BIOLA arcápló kozmetikumaink kellőképpen támogatják az egészséges bőrbarrier működését, a gondosan megválogatott természetes, komplex, bioaktív összetevőik által, melyeket a lehető legnagyobb koncentrátumban talál meg a termékeinkben.

BIOLA – BIO GINKGO & REISHI REGENERÁLÓ ARCKRÉM

 

https://www.biogombabolt.hu/termek/arckrem

Könnyen felszívódó arckrém, amely bőrnyugtató és bőrregenerációt elősegítő hatóanyagokban gazdag. A peucedanum gyógynövény és a ganoderma lucidum gomba kivonata a multivitamin komplex jelenlétében támogatja a kiegyensúlyozott bőrregenerációs folyamatokat. A bőrtónust javító ginkgo – és  homoktövis kivonatának antioxidáns hatóanyagai, valamint a hidratációt támogató aloe bioakív komponensei, az üde és feszesebb bőrállapot kialakulását elősegítik.