Keresés

Termékeink

Hírek

Miért éri meg Gyapjas tintagombát fogyasztani?


Gyapjas tintagomba (másik ismert nevén Petrencegomba, latin neve Coprinus comatus) az utóbbi években egyre felkapottabbá vált az egészséges táplálkozás követőinek körében, talán nem is véletlenül. De nézzük sorban, hogy miért is éri meg a XXI. század emberének ezt a gombát rendszeresen fogyasztani! Rengeteg hasznos anyag található a Gyapjas tintagombában, így ezen gyógygomba rendszeres fogyasztása csak egészséges lehet mindenki számára. Milyen hasznos anyagokat tartalmaz a Gyapjas tintagomba?



2018-07-04 16:00
Tovább...

Amit a polifenolokról tudni érdemes:

Gary Williamson, a Leeds-i Egyetem munkatársa kutatásaiban átfogó adatokkal támasztotta alá, hogy a polifenolok csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek
kockázatát.

2016-05-25 17:01
Tovább...

Milyen gyógygombát fogyasszunk?




Az utóbbi években a gyógygombák egyre népszerűbbek az emberek körében, magas tápértékük miatt egyre többen fogyasztják őket. De vajon melyik termesztőtől származó gyógygombát érdemes választani?



2016-02-26 12:34
Tovább...
Hírarchívum...

Megosztás

Bio Süngomba Örlemény (t0107)

Nyomtatás Nyomtatás
 Bio Süngomba Örlemény

Bruttó ár: 3 745 Ft
Nettó: 2 949 Ft
 
Hozzáadom a kedvenceimhez...

A termék leírása:

 süngomba (Hericium erinaceus) vagy más nevén oroszlánsörény gomba a keleti gyógyászok körében már évszázadok óta megbecsült gomba fajta.


Bio Süngomba Örlemény részletes ismertetője

Csomagolás: őrlemény üveg tégelyben.

Nettó tömeg: 30 g bio süngomba őrlemény.

Összetevők: Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó őrölt süngomba.

Termékünk 100%-ban alacsony hőmérsékleten szárított bio süngomba őrleményt tartalmaz adalékanyag nélkül.


Tápérték 100 g termékben

Energia

645 KJ, 155 Kcal

Zsír

9,2 g

  - amelyből telített zsírsavak

4,9 g

Szénhidrát

3,9 g

  - amelyből cukrok

1,7 g

Fehérje

14,2 g

< 0,1 g

A tápértéktáblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat.


Származás: Magyarországon termesztett és szárított gombaőrlemény.

Ajánlott fogyasztása: naponta 2-szer 1 mokkáskanál (1-2 g) ételhez, italhoz keverve.

Minőségét megőrzi: a csomagoláson feltüntetett időpontig.


Amit a szakirodalmak írnak a Süngombáról:


A jelenleg hatályban lévő EU-s és magyar jogszabályok alapján az étrend kiegészítőknek ill. semmilyen más élelmiszernek (pl. fokhagyma) gyógyhatást tulajdonítani nem szabad, ezért a következőkben leírtak nem vonatkoztathatók a Gyöngyösi és Társai Kft Biogombás, valamint Dr Ganolife védjeggyel ellátott termékeire  és más cégek étrend kiegészítő és élelmiszer termékeire sem.

Süngomba és az emésztőrendszer

A süngomba régi, népi gyógyászati alkalmazását alátámasztotta több kutatás is. Egy süngomba adott koncentrációban képes gátolni a Helicobacter pylori nevű baktérium növekedését, mely a gyomorfekélyek egyik fő okozója.

A gyomor krónikus gyulladásos betegségének kiegészítő kezelésére vonatkozó vizsgálati eredmények is születtek, melyek alátámasztják a süngomba használhatóságát.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23557368

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3932005

Süngomba és az idegrendszer

A kutatások bebizonyították azt is,  hogy a süngomba termőtestében lévő anyagok serkentik az idegi növekedési faktor (NGF=Nerve Growth Factor) szintézisét, mely hatással van egyes agyi funkciókra és a vegetatív idegrendszerre. Az NGF pedig főszerepet játszik az idegsejtek, a központi és perifériás idegrendszer kialakulásában, egészséges működésében, regenerációjában.

Az idegkárosodás – akár cukorbetegség, akár alkohol, akár kemoterápia okozza – pedig egy olyan probléma, mely sokak életét megkeseríti, és egy kismértékű javulás is nagyon fontos lehet ezen betegek számára. Nagy valószínűséggel problémájukat teljes mértékben nem fogja megoldani a süngomba rendszeres fogyasztása, de segíthet a tünetek elviselésében. A süngomba felhasználásával finom ételeket készíthetünk, melyek egészségünk megőrzését szolgálják.

Több nagy vizsgálati eredmény is rendelkezésünkre áll a süngomba idegrendszeri védő hatásával kapcsolatban, melyek egyértelműen jelzik a gomba hatékonyságát.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18844328

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3176599/

Süngomba és a menopauza

Egy nemzetközi szaklapban publikált vizsgálat alapján a süngomba fogyasztása csökkenti a menopauza környékén lévő nők depresszióját és  szorongását, valamint javítja az alvásuk minőségét.

Ezen klinikai vizsgálat eredménye alapján érdemes lehet a menopauza környékén lévő hölgyeknek a süngombát napi szinten beiktatni az étkezésükbe, hogy mosolygósabbak legyenek a mindennapjaik.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20834180

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18844328

 

Hogyan érdemes a süngombát fogyasztani?

*        Az előbbiekben említett hatásai csak úgy érvényesülnek, ha rendszeresen fogyasztjuk ezt a gombát. Erre a célra napi 100-200 g friss gomba, vagy 1-2 g szárított, porított gomba fogyasztása szükséges.

*        A porított gombát levesbe, joghurtba keverve is fogyaszthatjuk.

 

 

FIGYELMEZTETÉS!

 

Gombára és gombaspórára allergiásoknak a fogyasztása nem javasolt!

 

A különböző gyógygombák élelmiszerek, melyek önállóan nem alkalmasak betegségek gyógyítására, de adott problémák esetén kiegészíthetik az orvosi terápiát, és hozzásegíthetnek bennünket egy egészségesebb élethez!

 

 

Szakirodalom:

(1) Zhang Z, Lv G, Pan H, Pandey A, He W, Fan L.: „ Antioxidant and hepatoprotective potential of endo-polysaccharides from Hericium erinaceus grown on tofu  whey.”, Int J Biol Macromol. 2012; 51(5):1140-1146.

Adatkezelési nyilvántartási számunk: NAIH-79902/2014, NAIH-79900/2014, NAIH-79899/2014, NAIH-79901/2014.

Akik ezt vették még mit vettek

Értékelés-véleményezés

A termék értékelése:

Értékelje Ön is a terméket!

Értékelés:

Név/becenév:


Értékelés: