Bio Süngomba Örlemény
A képek csak illusztrációk.
Megosztás másokkal:

Bio Süngomba Örlemény

Cikkszám: t0107
Kiszerelés: db

 Emésztés, idegrendszer támogató természetes összetevőkkel a kiegyensúlyozott táplálkozás szerves része lehet!


3 745 Ft
Nettó: 2 949 Ft +áfa




Betöltés...

 db
Rövid ismertető: Termékünk az Ön egészségét, az egészséges életmódot, az egészséges öregedést szolgáló bio minősítésű, természetes eredetű, 100%-ban magyar alapanyagokból előállított egészségbarát élelmiszer!

Termékismertető

Csomagolás: őrlemény üveg tégelyben.

Nettó tömeg: 30 g bio süngomba őrlemény.

Összetevők: Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó őrölt süngomba.

Termékünk 100%-ban alacsony hőmérsékleten szárított bio süngomba őrleményt tartalmaz adalékanyag nélkül.

Tápérték 100 g termékben: Energia 645 KJ, 155 Kcal; Zsír 9,2g (amelyből telített zsírsavak 4,9 g); Szénhidrát 3,9 g (amelyből cukrok 1,7g); Fehérje 14,2 g; Só < 0,1 g. A tápértéktáblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat.

Származás: Magyarországon termesztett és szárított gombaőrlemény.

 

Ajánlott fogyasztása: naponta 2-szer 1 mokkáskanál (1-2 g) ételhez, italhoz keverve. Szervezet számára könnyebben hasznosítható, ha forró folyadékot öntünk rá, vagy kevés forró teába, kávéba keverjük.

Minőségét megőrzi: a csomagoláson feltüntetett időpontig.


Amit a szakirodalmak írnak a Süngombáról:


A jelenleg hatályban lévő EU-s és magyar jogszabályok alapján az étrend kiegészítőknek ill. semmilyen más élelmiszernek (pl. fokhagyma) gyógyhatást tulajdonítani nem szabad, ezért a következőkben leírtak nem vonatkoztathatók a Gyöngyösi és Társai Kft Biogombás, valamint Dr Ganolife védjeggyel ellátott termékeire  és más cégek étrend kiegészítő és élelmiszer termékeire sem.

Süngomba és az emésztőrendszer

A süngomba régi, népi gyógyászati alkalmazását alátámasztotta több kutatás is. Egy süngomba adott koncentrációban képes gátolni a Helicobacter pylori nevű baktérium növekedését, mely a gyomorfekélyek egyik fő okozója.

A gyomor krónikus gyulladásos betegségének kiegészítő kezelésére vonatkozó vizsgálati eredmények is születtek, melyek alátámasztják a süngomba használhatóságát.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23557368

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3932005

Süngomba és az idegrendszer

A kutatások bebizonyították azt is,  hogy a süngomba termőtestében lévő anyagok serkentik az idegi növekedési faktor (NGF=Nerve Growth Factor) szintézisét, mely hatással van egyes agyi funkciókra és a vegetatív idegrendszerre. Az NGF pedig főszerepet játszik az idegsejtek, a központi és perifériás idegrendszer kialakulásában, egészséges működésében, regenerációjában.

Az idegkárosodás – akár cukorbetegség, akár alkohol, akár kemoterápia okozza – pedig egy olyan probléma, mely sokak életét megkeseríti, és egy kismértékű javulás is nagyon fontos lehet ezen betegek számára. Nagy valószínűséggel problémájukat teljes mértékben nem fogja megoldani a süngomba rendszeres fogyasztása, de segíthet a tünetek elviselésében. A süngomba felhasználásával finom ételeket készíthetünk, melyek egészségünk megőrzését szolgálják.

Több nagy vizsgálati eredmény is rendelkezésünkre áll a süngomba idegrendszeri védő hatásával kapcsolatban, melyek egyértelműen jelzik a gomba hatékonyságát.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18844328

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3176599/

Süngomba és a menopauza

Egy nemzetközi szaklapban publikált vizsgálat alapján a süngomba fogyasztása csökkenti a menopauza környékén lévő nők depresszióját és  szorongását, valamint javítja az alvásuk minőségét.

Ezen klinikai vizsgálat eredménye alapján érdemes lehet a menopauza környékén lévő hölgyeknek a süngombát napi szinten beiktatni az étkezésükbe, hogy mosolygósabbak legyenek a mindennapjaik.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20834180

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18844328

 

Hogyan érdemes a süngombát fogyasztani?

*        Az előbbiekben említett hatásai csak úgy érvényesülnek, ha rendszeresen fogyasztjuk ezt a gombát. Erre a célra napi 100-200 g friss gomba, vagy 1-2 g szárított, porított gomba fogyasztása szükséges.

*        A porított gombát levesbe, joghurtba keverve is fogyaszthatjuk.

 

 

FIGYELMEZTETÉS!

 

Gombára és gombaspórára allergiásoknak a fogyasztása nem javasolt!

 

A különböző gyógygombák élelmiszerek, melyek önállóan nem alkalmasak betegségek gyógyítására, de adott problémák esetén kiegészíthetik az orvosi terápiát, és hozzásegíthetnek bennünket egy egészségesebb élethez!

 

 

Szakirodalom:

(1) Zhang Z, Lv G, Pan H, Pandey A, He W, Fan L.: „ Antioxidant and hepatoprotective potential of endo-polysaccharides from Hericium erinaceus grown on tofu  whey.”, Int J Biol Macromol. 2012; 51(5):1140-1146.

Adatkezelési nyilvántartási számunk: NAIH-79902/2014, NAIH-79900/2014, NAIH-79899/2014, NAIH-79901/2014.

Termék értékelés és véleményezés

Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.