Látogasson el webáruházunkba!

Bio Süngomba Örlemény (t0107)

Webáruház  »  Fülöpjakabi Biogomba őrlemények  »  Bio Süngomba Örlemény
/termek/sungomba
 Bio Süngomba Örlemény

 Emésztés, idegrendszer támogató természetes összetevőkkel a kiegyensúlyozott táplálkozás szerves része lehet!


Ára:
3 745 Ft

Termékünk az Ön egészségét, az egészséges életmódot, az egészséges öregedést szolgáló bio minősítésű, természetes eredetű, 100%-ban magyar alapanyagokból előállított egészségbarát élelmiszer!

Bio Süngomba Örlemény részletes ismertetője

Csomagolás: őrlemény üveg tégelyben.

Nettó tömeg: 30 g bio süngomba őrlemény.

Összetevők: Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó őrölt süngomba.

Termékünk 100%-ban alacsony hőmérsékleten szárított bio süngomba őrleményt tartalmaz adalékanyag nélkül.

Tápérték 100 g termékben: Energia 645 KJ, 155 Kcal; Zsír 9,2g (amelyből telített zsírsavak 4,9 g); Szénhidrát 3,9 g (amelyből cukrok 1,7g); Fehérje 14,2 g; Só < 0,1 g. A tápértéktáblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat.

Származás: Magyarországon termesztett és szárított gombaőrlemény.


Hogyan fogyasszuk?

  • Forrázatot készítünk: fél mokkáskanálnyi gombaport kávés csészébe rakunk, majd a forralóban felforralt vízzel (kb. 0,5-1 dl) leforrázzuk, állni hagyjuk, kihűlés után fogyasztjuk. Napjában legalább kétszer érdemes így fogyasztani. Ízlés szerint ízesíthetjük fahéjjal, mézzel, vagy felönthetjük zöldség-gyümölcslével!
  • Ételekbe (pl. joghurt, kefir, túró) belekeverve is fogyasztható.

Vevői kérdések:

1.  A forró folyadék nem teszi tönkre a gombában lévő hatóanyagokat?

A gombában lévő hatóanyagok nem érzékenyek a magas hőmérsékletre. Sőt a forró közeg segíti a szervezetünknek a hasznosítás folyamatát.

2.   Evés előtt, vagy evés után fogyasszam?

Alapvetően nincs jelentősége. Amennyiben a gomba fogyasztása során érzékeny hasi panaszokat észlel, akkor étkezés közben, vagy utána fogyassza az őrleményt.

3.  Mennyit fogyasszak a gomba őrleményből? Csapott, vagy púpos kávés kanál az adag? Mivel természetes anyagról beszélünk, így nem lényeges a milligramm pontosságú adagolás.

 

Figyelmeztetés: gombára, gombaspórára allergiásoknak a fogyasztása nem javasolt!

A különböző gyógygombák élelmiszerek, melyek önállóan nem alkalmasak betegségek gyógyítására, de adott problémák esetén kiegészíthetik az orvosi terápiát, és hozzásegíthetnek bennünket egy egészségesebb élethez!

A gomba por nem gyógyszer, használata nem helyettesíti az orvosi terápiát, csak kiegészítheti azt.  Jelen élelmiszer fogyasztása nem helyettesíti az egészségtudatos táplálkozást és az egészséges életmódot, sem az orvosa által előírt gyógyszeres és egyéb kezelési módokat! Kérdéseivel forduljon orvosához!


Amit a szakirodalmak írnak a Süngombáról:


A jelenleg hatályban lévő EU-s és magyar jogszabályok alapján az étrend kiegészítőknek ill. semmilyen más élelmiszernek (pl. fokhagyma) gyógyhatást tulajdonítani nem szabad, ezért a következőkben leírtak nem vonatkoztathatók a Gyöngyösi és Társai Kft Biogombás, valamint Dr Ganolife védjeggyel ellátott termékeire  és más cégek étrend kiegészítő és élelmiszer termékeire sem.

Süngomba és az emésztőrendszer

A süngomba régi, népi gyógyászati alkalmazását alátámasztotta több kutatás is. Egy süngomba adott koncentrációban képes gátolni a Helicobacter pylori nevű baktérium növekedését, mely a gyomorfekélyek egyik fő okozója.

A gyomor krónikus gyulladásos betegségének kiegészítő kezelésére vonatkozó vizsgálati eredmények is születtek, melyek alátámasztják a süngomba használhatóságát.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23557368

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3932005

Süngomba és az idegrendszer

A kutatások bebizonyították azt is,  hogy a süngomba termőtestében lévő anyagok serkentik az idegi növekedési faktor (NGF=Nerve Growth Factor) szintézisét, mely hatással van egyes agyi funkciókra és a vegetatív idegrendszerre. Az NGF pedig főszerepet játszik az idegsejtek, a központi és perifériás idegrendszer kialakulásában, egészséges működésében, regenerációjában.

Az idegkárosodás – akár cukorbetegség, akár alkohol, akár kemoterápia okozza – pedig egy olyan probléma, mely sokak életét megkeseríti, és egy kismértékű javulás is nagyon fontos lehet ezen betegek számára. Nagy valószínűséggel problémájukat teljes mértékben nem fogja megoldani a süngomba rendszeres fogyasztása, de segíthet a tünetek elviselésében. A süngomba felhasználásával finom ételeket készíthetünk, melyek egészségünk megőrzését szolgálják.

Több nagy vizsgálati eredmény is rendelkezésünkre áll a süngomba idegrendszeri védő hatásával kapcsolatban, melyek egyértelműen jelzik a gomba hatékonyságát.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18844328

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3176599/

Süngomba és a menopauza

Egy nemzetközi szaklapban publikált vizsgálat alapján a süngomba fogyasztása csökkenti a menopauza környékén lévő nők depresszióját és  szorongását, valamint javítja az alvásuk minőségét.

Ezen klinikai vizsgálat eredménye alapján érdemes lehet a menopauza környékén lévő hölgyeknek a süngombát napi szinten beiktatni az étkezésükbe, hogy mosolygósabbak legyenek a mindennapjaik.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20834180

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18844328