Fluoridmentes fogápolás természetes alapanyagokkal

2023. Július 24. 10:26

Természetesen, mint szinte mindenre a természetnek van szuper megoldása. Így született meg Reishi-teafaolajos fogkrémünk mely 81%-ban öko alapanyagokból készül. 

A benne található teafaolaj, citrom és menta illóolaja a megfelelő szájhigiéniás állapotot támogatja és üde leheletet ad. Összetevői között még a Ganoderma gomba, a bíbor kasvirág és kamilla kivonata melyek a szájnyálkahártya és a fogíny regenerálódását segíti. Kíméletesen polírozza a fogakat és mérsékelheti a lepedék és fogkő képződést. Nem csak normál használatra de az érzékeny szájnyálkahártya vagy a fogíny gyulladásra hajlamos emberek kíméletes, de hatékony S. L. S. mentes fogkréme is lehet.

Válts öko-ra, vigyázz magadra! Itt találod: https://www.biogombabolt.hu/termek/biola_biokozmetikai_kft_t0303_reishi-teafaolajos_fogkrem_75_ml_81_oko


Miért fontos, hogy fluoridmentes legyen

Ívóvizünk és fogkrémeink nagy mennyiségben tartalmazhatnak flouridot. Megítélése napjainkban is gyakori vita téma a kutatók körében. 


A fluor mint elem több élelmiszerünkben is jelen van és bizonyos mértékig szervezetünknek szüksége is van rá, de már több különböző kutatás is rávilágított, hogy komoly egészségügyi kockázatot jelenthet a folyamatos fluorid terhelés.

Már az 1940-es években is nyilvánvaló volt, hogy az ivóvíz nagy fluorid koncentrációja enyhébb esetben a fogzománc elszíneződését okozza, súlyosabb esetben csontrendszeri elváltozásokhoz, illetve súlyos fogzománc-sérüléshez vezethet (fluorózis). 

Mivel a fluorid 70-90% százaléka azonnal felszívódik szervezetünkben érdemes olyan fogkrémet választani amely már nem tartalmaz ilyen elemet. Fogszuvasodást gátló hatását igazoló tanulmányok gyakorta nem minősülnek tudományosan elfogadott publikációnak.


Forrás:

dr. M. O. Bruker/Rudolf Ziegelbecker: Vorsicht Fluor, EMU Verlag, Lahnstein, 1986

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3137440/

https://www.nnk.gov.hu/.../ivovizben.../1008-fluorid