Nyári tea ötletek. 5 tip a meleg napokra.

2019. Július 9. 21:56

Tudtad, hogy a nyári forróságban a langyos tea a legjobb hűsítő ital?

Valamiért a teázás élményét a téli hidegekhez kapcsoljuk, pedig kis praktikákkal a meleg napokon az egyik legjobb szomjoltó és hűsítő ital lehet a tea.

5 tip a meleg napokra:

 

  1.  Citrom karikával, szamócával, málnával nemcsak a teánk ízét, de a látványát is feldobhatjuk.

  2. Zöld leveles gyógynövényeink: citromfű, mentalevél is kiváló ízletes italt varázsol elénk kedvenc teánkból.

  3. A ganoderma gombát tartalmazó tea szerves germánium tartalma miatt növeli a véroxigén szintet, így kávé nélkül is segít fittnek maradni a nagy melegben.

  4. Nyáron a hideg italok, fagyik, jégkrémek fogyasztása miatt könnyebb megfázhatunk. Néha annyi is elég, hogy leizzadva bemegyünk egy klímás helyiségbe. A shiitake gomba és a ganoderma gomba együtt segíthet a meleg napokon is a meghűlések megelőzésében, illetve ha már megtörtént a baj a gyorsabb regenerálódásban.

    Ne féljünk a gombákat teaként is fogyasztani. A gyógygombák egyik leghatékonyabb fogyasztási módja a belőlük készített kivonat, mely legegyszerűbb formája a forrázással készített tea főzet.

  5. Fűszer növények például: fahéj, gyömbér, szegfűszeg az új íz mellett számos a népi gyógyászatban jól ismert hatással teszik még élvezhetőbbé a teázást.

Tudta, hogy?

Összességében a gyógygombáknál – különösen a Ganoderma és Shiitake fajtáknál – a vizes kivonatok a számos nem glükán-jellegű, de pozitív élettani hatású összetevő – pl. ganoderma savak, elemek/nyomelemek, polifenolok, szerves szénvegyületek – miatt jobb biohasznosulást eredményeznek, mint a kapszula/tabletta/por formák. Leghatékonyabbak a vizes extraktok koncentrált formái [1-2,3]. Adatok igazolják, hogy a polifenolok (pl. rezveratrol, EGCG, stb.) gyógygomba összetevők jelenlétében jobb biohasznosulást mutatnak, mint azok nélkül [4].

  1. Oriveda: Background and nanographs: Reishi:The facts. 2016, https:// oriveda.wordpress.com
  2. Hobbs.: Medicinal value of Lentinus edodes: a literature review- Int. J. Med. Mush. 2 (2000) 287-302
  3. P. Wasser: Medicinal mushroom science: current perspectives advances, evidences and challenges, Biomed J., 37/2014, 345-356
  4. Supplement facts: Bioavailability of medical mushroom supplements. 2017, http://supplement-facts.org/php.WD3XWI0Pcs

Gyógygomba őrleményekwww.drganolife.hu

Gyógygomba teák: http://www.drganolife.hu/termekek/gyogygombas_tea