Nyugodt percekért teakeverék az Év Bioterméke 2018 Közönség Díjasa lett.

2019. Január 3. 15:11
Interjú Gyöngyösi Sándorral, a Gyöngyösi és Társai Kft. tulajdonosával, akinek Nyugodt percekért teakeveréke az Év Bioterméke 2018 Közönség Díjasa lett.

-    Gratulálunk a közönségdíjhoz. Mit jelent Önnek ez az elismerés?
-    Köszönöm. Már régóta pályázunk termékeinkkel a közönségdíjra, vagy egyáltalán az év bioterméke díjra, úgyhogy nagyon örülök, hogy most összejött. Úgy gondolom, beérett egy munka gyümölcse, és tényleg egy jó terméket sikerült létrehoznunk, mind ízvilágra, mind hatékonyságra, mind csomagolásra. Ez nem egyedül az én érdemem, hanem csapatmunka, aminek részesei a feleségem és a nálunk dolgozók is.
-    Mit kell tudni erről a termékről?
-    Egy relaxáló teát szerettünk volna készíteni, az volt a cél, hogy ebben a rohanó, stresszes világban egy olyan teát hozzunk létre, ami megnyugvást ad az embereknek. A gyógynövényes környezetbe társult be a süngomba, ugyanis annak van igazoltan nyugtató hatása. A mi bio gombás cégünkhöz méltóan gombás teát készítettünk.
S bár filterezve van, amit gépek végeznek, én mégis úgy tekintek rá, hogy ez egy kézműves termék, mert minden más kézzel történik: kézzel rakjuk a tasakokba, kézzel csomagoljuk.
-    Mit gondol, minek köszönhető a Nyugodt percekért teakeverék sikere?
-    A titka maga az ízvilága, és hogy tudományosan válogattam össze az összetevőket. Én fitoterápiát tanultam, és ez a megközelítés segített, hogy a gyógynövények egymás hatását ne kioltsák, hanem erősítsék, szem előtt tartva, hogy jó íze legyen. Természetesen bio összetevőkkel, ami ugye azért nehezített, mert mi nem használhatunk ízfokozókat. Úgy kell összeállítani, hogy a gyógynövények adják a valódi ízét. Egy gyógyteára sokan kóstolás nélkül legyintenek, hogy biztos rossz ízű, de nekünk sikerült egy olyan harmonikus ízt létrehozni, ami a szkeptikus vásárlókat is meggyőzi.
-    A receptet biztos nem árulhatja el, de mik a teakeverék összetevői?
-    Süngomba, levendula, csipkebogyó, citromfű, homoktövis levél.
-    Avasson be egy kicsit a múltba, Önt milyen út vezette a biogazdálkodás felé?
-    Nemes Mátyás biogazda a szomszédom, ő „rángatott” bele a bioba. A korábbi munkahelyem megszűnt, és nem volt más utam, csak a mezőgazdaság. Mátyás azt mondta, hogy ha ezzel fogok foglalkozni, és ráadásul gombával, akkor csináljam bioba, mert olyan még nincs. Így indult az egész kalandom az ökogazdálkodással. Mátyás segített a piacon is helyet szerezni, aztán egyre több terméket fejlesztettünk, és mentünk előre. Nagyon érdekes, hogy a termékek 90%-át a vevők kérték. A ganodermát is egy vevőm ajánlotta, nem is ismertem előtte. Jönnek az emberek, elmondják, mit szeretnének, és ha jó ötletnek tartom, megpróbálom megvalósítani. Így van most kávénk, kozmetikumunk, teáink, szaloncukrunk. A jövőbeli tervem egy gombás fűszersó család, ezek vannak most fejlesztés alatt, próbálgatjuk, teszteljük. Majdnem egy év, mire piacra tudunk lépni egy termékkel, mire az ízét, csomagolását is addig formáljuk, hogy olyan minőség legyen, ami méltó hozzánk.
-    Köszönöm a beszélgetést!
Gacsó Anikó